Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beverst

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,04 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Beverst resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier lees je waardevolle info over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,04 dH in Beverst.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €330 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BeverstTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Beverst

Heb je last van een droge huid of strepen op de ramen? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Bilzen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Beverst hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Beverst?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Beverst. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt structureel lagere energiekosten en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Beverst zit met een waterhardheid van 19,04. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Beverst

De waterhardheid van het water in Beverst bedraagt circa 19,04 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-beverst-3740

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Calex Calex 15L
 • Apic Zetes
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Kinetico Kube 15
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beverst reduceer je de dH waarde van 19,04 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Beverst.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1900 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €680, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1100 en €1725 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Beverst.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en vandaag nog merken, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Mechanische waterontharderC.a. €670
Elektrische waterontharderRond de €1120
Onthardingstabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €120 per jaar
PlaatsingskostenRond de €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Beverst?
De hardheid van het kraanwater in Beverst is circa 19,04 dH. De waarde in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Beverst.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie