Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Martenslinde

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,04 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Martenslinde zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal lees je uitgebreide info over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 19,04 dH in Martenslinde.
 • Hierdoor ontstaan onder andere bittere thee en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €250 per jaar.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid MartenslindeHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3742
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Martenslinde

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en eindeloos schoonmaken? Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Bilzen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Martenslinde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Martenslinde?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Martenslinde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Martenslinde ontvangt een waterhardheid van 19,04. Samengevat: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Martenslinde

De waterhardheid van het water in Martenslinde is ongeveer 19,04 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-martenslinde-3742

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Delta Duplex unit
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Waterluxe Duo 12
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Euro Combi compact 30

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tapworks) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Martenslinde verklein je de dH waarde van 19,04 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Martenslinde.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €135 voor magnetische ontharders tot ruim €2250 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het model, het aantal cilinders en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €660 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1250 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de actuele kosten van een waterverzachter in Martenslinde.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel experts, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderBegint bij €810
Elektrische waterontharderCirca €980
Zouttabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudskostenVanaf €120 per beurt
PlaatsingskostenV.a €150
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Martenslinde?
De waterhardheid in Martenslinde ligt op 19,04 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Martenslinde.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie