Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mopertingen

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,04 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Mopertingen resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,04 dH in Mopertingen.
 • Dit is de oorsprong van problemen als bittere thee koffie en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €285 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid MopertingenFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Mopertingen

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer woningeigenaren kiezen een handige waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Bilzen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Mopertingen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Mopertingen?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Mopertingen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor fris kraanwater en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Mopertingen kent een waterhardheid van 19,04. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, zacht en smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Mopertingen

De waterhardheid van het drinkwater in Mopertingen bedraagt circa 19,04 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-mopertingen-3740

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Culligan Medallist 915
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Kinetico Premier Maxi
 • Euro Combi 25 Fleck

Hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Mopertingen minimaliseer je de dH waarde van 19,04 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Mopertingen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1875 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1525 en €1750 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Mopertingen.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Mechanische waterontharderVanaf €810
Elektrische waterontharderCirca €1040
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenC.a. €110 (jaarbasis)
MontageV.a €170
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Mopertingen?
De waterhardheid in Mopertingen is gemiddeld 19,04 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Mopertingen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie