Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hoelbeek

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,04 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Hoelbeek zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,04 dH in Hoelbeek.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals minder lekker water en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HoelbeekHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3746
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Hoelbeek

Heb je last van droge haren na een douchebeurt en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Bilzen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Hoelbeek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoelbeek?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Hoelbeek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hoelbeek ontvangt een waterhardheid van 19,04. Dat betekent Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hoelbeek

De waterhardheid van het drinkwater in Hoelbeek bedraagt circa 19,04 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-hoelbeek-3746

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Escalda
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Waterluxe Duo 25
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Euro Twin 10

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hoelbeek verlaag je de dH waarde van 19,04 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €900.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hoelbeek.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2050 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €850, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1200 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Hoelbeek.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel modellen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €670
Elektronische waterontharderBegint bij €970
Zout€30 per 50 kg
OnderhoudskostenV.a €120 per beurt
MontagekostenBegint bij €250
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Hoelbeek?
De waterhardheid in Hoelbeek ligt op 19,04 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een minder droge huid, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hoelbeek.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie