Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zutendaal

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,64 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Zutendaal heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs bekijk je bruikbare informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 10,64 dH in Zutendaal.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €250 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ZutendaalHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteZutendaal
Postcode3690
Gem. Gasverbruik M33.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5700 kWh
Gem. Waterhardheid10,64 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Zutendaal

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen of strepen op je ruiten? Een groeiend aantal mensen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Zutendaal zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Zutendaal hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zutendaal?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Zutendaal. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zutendaal kent een waterhardheid van 10,64. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Zutendaal

De waterhardheid van het drinkwater in Zutendaal bedraagt circa 10,64 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,64 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,30 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-zutendaal-3690

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Halutec Domus DPS 600
 • Kinetico Mini KB
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Atag Descale 20
 • Calex Calex 15L

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zutendaal verklein je de dH waarde van 10,64 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zutendaal.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €120 voor magnetische ontharders tot een slordige €2225 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €780, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1425 en €2125 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Zutendaal.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men makkelijk snel vakmannen, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Waterontharder (elektronisch)Circa €990
Onthardingstabletten€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €130 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Zutendaal?
De hardheid van het kraanwater in Zutendaal ligt op 10,64 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zutendaal.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie