Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Waltwilder

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,04 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Waltwilder heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je handige info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 19,04 dH in Waltwilder.
 • Dit kan zorgen voor onder andere irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €200 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WaltwilderWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Waltwilder

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en/of kalkstrepen op ramen? Een groot deel van de mensen plaatsen een elektrische waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Bilzen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Waltwilder wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Waltwilder?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Waltwilder. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Waltwilder kent een waterhardheid van 19,04. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Waltwilder

De waterhardheid van het leidingwater in Waltwilder bedraagt ongeveer 19,04 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-waltwilder-3740

Bekende modellen en merken

 • Delta Duplex duet
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Duo 7
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Euro Combi compact 25

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Waltwilder voer je de dH waarde terug van 19,04 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Waltwilder.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €160 voor magnetische ontharders tot zo’n €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders beginnen bij €660, zonder installeren. Een slim systeem zit ergens tussen de €1500 en €2200 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Waltwilder.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel vakmannen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €150
Mechanische waterontharderRond de €710
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1020
Reinigingszout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €95 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Waltwilder?
De hardheid van het kraanwater in Waltwilder is ongeveer 19,04 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Waltwilder.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie