Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Terschelling

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Terschelling resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten lees je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.00 dH in Terschelling.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld minder lekker water en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €220 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TerschellingHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Terschelling

Heb jij genoeg van huidirritaties en bittere thee en koffie? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Terschelling vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Terschelling was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Terschelling?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Terschelling. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Terschelling heeft een geschatte waterhardheid van 7.00. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Terschelling

De waterhardheid van het water in Terschelling is om en nabij de 7.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-terschelling-8881

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Apic Heracles
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Erie Slimline Eco24

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Terschelling reduceer je de dH waarde van 7.00 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Terschelling.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1425 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €830 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1450 en €2050 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Terschelling.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct monteurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €145
Mechanische waterontharderBegint bij €840
Elektronische waterontharderC.a. €1120
Zouttabletten€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €80 per beurt
InstallatieV.a €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Terschelling?
De hardheid in Terschelling is grofweg 7.00 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een fijne douchebeurt, smaakvol water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Terschelling.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie