Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kaard

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Kaard maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website vind je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 7.00 dH in Kaard.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid KaardWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8883
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Kaard

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groeiend aantal woningeigenaren nemen een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Terschelling opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Kaard hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontharder informatie.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kaard?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kaard. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kaard heeft een waterhardheid van 7.00. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Kaard

De waterhardheid van het drinkwater in Kaard bedraagt circa 7.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-kaard-8883

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Delta Ontario duplex
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Lubron Softstar SXT2
 • Amysoft E-100

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kaard reduceer je de dH waarde van 7.00 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kaard.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €2000 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders zijn zo’n €830 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem zit ergens tussen de €1425 en €1800 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Kaard.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en direct vakmannen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €105
Mechanische waterontharderRond de €870
Elektrische waterontharderRond de €900
Reinigingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenC.a. €130 per 12 maanden
InstallatieVanaf €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Kaard?
De hardheid van het leidingwater in Kaard is doorgaans 7.00 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kaard.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie