Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Formerum

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Formerum heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal lees je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.00 dH in Formerum.
 • Dit kan leiden tot situaties als bittere thee en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €280 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid FormerumWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8894
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Formerum

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en/of strepen op de ramen? Steeds meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, water met een lekkere smaak en kalkvrije leidingen. In de gemeente Terschelling werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Formerum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Formerum?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Formerum. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Formerum heeft een waterhardheid van 7.00. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Formerum

De waterhardheid van het leidingwater in Formerum bedraagt ongeveer 7.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-formerum-8894

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star 25ED
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • BWT AQA Perla 20
 • Apic Heracles

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Formerum minimaliseer je de dH waarde van 7.00 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Formerum.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2125 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1400 en €2100 inclusief inregelen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Formerum.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en vandaag nog installateurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Mechanische waterontharderCirca €660
Elektronische waterontharderC.a. €1030
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €140 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Formerum?
De waterhardheid in Formerum is om en nabij de 7.00 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Formerum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie