Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Landerum

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Landerum zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH in Landerum.
 • Dit kan leiden tot issues zoals apparaten die slecht werken en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €270 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid LanderumTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8893
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Landerum

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt of kalkstrepen op ramen? Flink wat Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Terschelling zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Landerum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Landerum?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Landerum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een gunstigere energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Landerum heeft een gemeten waterhardheid van 7.00. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijv. lagere stookkosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Landerum

De waterhardheid van het leidingwater in Landerum is 7.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-landerum-8893

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Erie IQsoft Eco18
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Kinetico Sumo 2

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Landerum voer je de dH waarde terug van 7.00 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Landerum.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €80 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2075 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €820 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1525 en €2175 incl. installatie. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Landerum.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk supersnel experts, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Mechanische waterontharderC.a. €660
Elektrische waterontharderV.a €1150
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €105 p/jaar
PlaatsingV.a €210
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Landerum?
De hardheid van het kraanwater in Landerum ligt rond de 7.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Landerum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie