Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kinnum

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Kinnum maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.00 dH in Kinnum.
 • Hierdoor ontstaan situaties als bittere thee en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lager energieverbruik, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €230 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid KinnumWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8885
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Kinnum

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Terschelling kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Kinnum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kinnum?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Kinnum. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kinnum heeft een waterhardheid van 7.00. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Kinnum

De waterhardheid van het water in Kinnum bedraagt circa 7.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kinnum-8885

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • 038waterontharder Compact 14
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • North Star 40ED

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kinnum reduceer je de dH waarde van 7.00 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kinnum.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €90 voor magnetische ontharders tot een slordige €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in dergelijke installaties zijn zo’n €760 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1225 en €1950 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de actuele kosten van een waterontharder in Kinnum.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en zonder kosten merken, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €90
Mechanische waterontharderRond de €880
Elektronische waterontharderV.a €940
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €110 p/jaar
MontageRond de €170
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Kinnum?
De hardheid van het kraanwater in Kinnum is gemiddeld 7.00 dH. De waarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kinnum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie