Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Midsland

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Midsland zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.00 dH in Midsland.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MidslandHoe werkt het?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8891
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Midsland

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer huishoudens lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een lager energieverbruik. In de gemeente Terschelling zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Midsland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goedkoopste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Midsland?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Midsland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Midsland zit met een waterhardheid van 7.00. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Midsland

De waterhardheid van het leidingwater in Midsland is ongeveer 7.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-midsland-8891

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Hydrotense Seduction 16
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Lubron Easysoft 1100 Classic

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Midsland verklein je de dH waarde van 7.00 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Midsland.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €65 voor magnetische ontharders tot zo’n €1950 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters starten bij €790, exclusief installatiekosten. Een goede installatie zit ergens tussen de €1400 en €1925 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Midsland.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos en vandaag nog merken, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Mechanische waterontharderBegint bij €880
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1170
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudRond de €140 p/jaar
MontagekostenCirca €160
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Midsland?
De waterhardheid in Midsland schatten we op 7.00 dH. De waarde in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Midsland.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie