Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder West-Terschelling

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in West-Terschelling zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.00 dH in West-Terschelling.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €240 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid West-TerschellingWerkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen West-Terschelling

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer mensen nemen een innovatieve waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Terschelling zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in West-Terschelling wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Waterverzachter informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in West-Terschelling?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in West-Terschelling. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot smaakvol water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • West-Terschelling heeft een geschatte waterhardheid van 7.00. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in West-Terschelling

De waterhardheid van het water in West-Terschelling bedraagt ongeveer 7.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-west-terschelling-8881

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Kinetico 2050C
 • North Star 22UD
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in West-Terschelling verklein je de dH waarde van 7.00 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in West-Terschelling.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €135 voor magnetische ontharders tot een slordige €1850 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €650, zonder installeren. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1625 en €1975 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in West-Terschelling.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig en vandaag nog experts, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Waterontharder (elektronisch)Circa €990
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €85 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €275
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in West-Terschelling?
De waterhardheid in West-Terschelling is doorgaans 7.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een minder droge huid, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in West-Terschelling.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie