Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoorn

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Hoorn zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je handige info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.00 dH in Hoorn.
 • Dit kan leiden tot onder andere een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €285 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid HoornWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8896
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Hoorn

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en bittere thee en koffie? Een groeiend aantal mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Terschelling zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hoorn hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Beste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Hoorn?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hoorn. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hoorn heeft een gemeten waterhardheid van 7.00. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hoorn

De waterhardheid van het water in Hoorn bedraagt circa 7.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hoorn-8896

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Twin 60
 • General electric GXOF18KE
 • Delta Onega duplex
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Erie Maxima Eco11

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoorn reduceert je de dH waarde van 7.00 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €950.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hoorn.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot wel €2150 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €780, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1350 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Hoorn.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en vandaag nog merken, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Mechanische waterontharderC.a. €860
Elektronische waterontharderC.a. €1210
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenC.a. €80 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Hoorn?
De waterhardheid in Hoorn is gemiddeld 7.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hoorn.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie