Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lies

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Lies heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je belangrijke info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.00 dH in Lies.
 • Dit is de oorsprong van situaties als minder lekker water en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €340 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid LiesTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8895
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Lies

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid of kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep huishoudens bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Terschelling werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Lies wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lies?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Lies. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot fris kraanwater en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Lies ontvangt een waterhardheid van 7.00. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Lies

De waterhardheid van het drinkwater in Lies is ongeveer 7.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lies-8895

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Hydrotense Seduction 22
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Bayard Ecosoft 10
 • Judo Quicksoft Duo

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Lies verklein je de dH waarde van 7.00 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Lies.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders beginnen bij €680, zonder installeren. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1350 en €2125 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Lies.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en zonder kosten specialisten, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €105
Mechanische waterontharderRond de €740
Waterontharder (elektronisch)V.a €1120
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €150 per jaar
MontageVanaf €225
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Lies?
De hardheid van het leidingwater in Lies ligt rond de 7.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lagere stookkosten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld middels pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lies.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie