Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterend

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Oosterend zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.00 dH in Oosterend.
 • Dit kan leiden tot onder andere koffie thee dat bitter smaakt en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid OosterendHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8897
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Oosterend

Heb je in huis last van huidirritaties en eindeloos schoonmaken? Veel huizenbezitters nemen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en fris water en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Terschelling kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oosterend hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oosterend?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oosterend. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oosterend heeft een geschatte waterhardheid van 7.00. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oosterend

De waterhardheid van het leidingwater in Oosterend is om en nabij de 7.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oosterend-8897

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Apic Nessos
 • SoluCalc SoluCalc
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oosterend verklein je de dH waarde van 7.00 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oosterend.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Van €60 voor magnetische ontharders tot meer dan €1450 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders starten bij €850, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1850 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Oosterend.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis experts, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Mechanische waterontharderC.a. €820
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1070
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €140 p/jaar
PlaatsingVanaf €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Oosterend?
De hardheid van het kraanwater in Oosterend ligt op 7.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijv. prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oosterend.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie