Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hee

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Hee heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website vind je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH in Hee.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als koffie thee dat bitter smaakt en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €245 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HeeFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8882
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hee

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer mensen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Terschelling zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hee hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontkalker informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hee?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hee. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een meer efficiënte verwarming en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hee ontvangt een waterhardheid van 7.00. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hee

De waterhardheid van het water in Hee is om en nabij de 7.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hee-8882

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Electric GXOF27KE
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Calex Calex 11

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hee voer je de dH waarde terug van 7.00 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hee.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen beginnen bij €660, zonder installeren. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1425 en €1775 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hee.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk en kosteloos monteurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Elektrische waterontharderC.a. €900
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €160 per jaar
PlaatsingskostenV.a €270
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Hee?
De hardheid van het leidingwater in Hee ligt op 7.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hee.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie