Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Baaiduinen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Baaiduinen leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je handige info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.00 dH in Baaiduinen.
 • Dit is de oorsprong van onder andere huidirritaties en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid BaaiduinenHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8884
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Baaiduinen

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen en/of te veel schoonmaken? Steeds meer woningeigenaren nemen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, betere smaak van water en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Terschelling kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Baaiduinen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Baaiduinen?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Baaiduinen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Baaiduinen zit met een waterhardheid van 7.00. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Baaiduinen

De waterhardheid van het drinkwater in Baaiduinen is 7.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-baaiduinen-8884

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Erie IQsoft Eco9
 • Mooiwater Medium+
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • General electric GE-45HF

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Baaiduinen reduceer je de dH waarde van 7.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Baaiduinen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot wel €1550 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €830 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1425 en €2100 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Baaiduinen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Open onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en vandaag nog installatiebedrijven, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €820
Waterontharder (elektronisch)C.a. €990
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudBegint bij €120 per beurt
PlaatsingRond de €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Baaiduinen?
De hardheid in Baaiduinen schatten we op 7.00 dH. De waarde in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Baaiduinen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie