Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Striep

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Striep heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.00 dH in Striep.
 • Dit is de oorsprong van problemen als eczeem klachten en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid StriepHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8892
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Striep

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal huishoudens lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Terschelling vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Striep gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Striep?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Striep. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Striep heeft een waterhardheid van 7.00. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Striep

De waterhardheid van het drinkwater in Striep is om en nabij de 7.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-striep-8892

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Remon Waterontharders Angara
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Euro Combi compact 14

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Striep reduceert je de dH waarde van 7.00 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Striep.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €1575 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1375 en €1750 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Striep.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel installateurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Mechanische waterontharderV.a €800
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1010
Tabletten€40 per 75 kg
OnderhoudCirca €120 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Striep?
De waterhardheid in Striep is grofweg 7.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Striep.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie