Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stichtse Vecht

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Stichtse Vecht resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl vind je praktische informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH in Stichtse Vecht.
 • Dit kan zorgen voor onder andere een witte aanslag op het glaswerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Stichtse VechtHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Stichtse Vecht

Heb je last van een te hoge stroomrekening en bittere smakende thee? Veel woningeigenaren bestellen een goede waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Stichtse Vecht werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Stichtse Vecht hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Stichtse Vecht?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Stichtse Vecht. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Stichtse Vecht ontvangt een waterhardheid van 5.90. Dit houdt in zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Stichtse Vecht

De waterhardheid van het leidingwater in Stichtse Vecht is om en nabij de 5.90 dH. We kunnen stellen dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-stichtse-vecht-3633

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Delta Simplex compact
 • Lubron Proline Classic
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Atlantis AT210
 • Erie Maxima Eco26

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stichtse Vecht reduceert je de dH waarde van 5.90 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Stichtse Vecht.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €60 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen starten bij €670 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1350 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Stichtse Vecht.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel installateurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €110
Mechanische waterontharderRond de €670
Elektrische waterontharderC.a. €1020
Zout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €140 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Stichtse Vecht?
De hardheid in Stichtse Vecht schatten we op 5.90 dH. De waarde in de provincie Utrecht is om en nabij de 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. een zachte huid, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Stichtse Vecht.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie