Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwersluis

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nieuwersluis leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH in Nieuwersluis.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals droog haar na het douchen en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €320 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid NieuwersluisHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3631
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Nieuwersluis

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groeiend aantal mensen nemen een professionele waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Stichtse Vecht werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Nieuwersluis was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwersluis?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Nieuwersluis. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nieuwersluis ontvangt een waterhardheid van 5.90. Dit houdt in zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lagere energiekosten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Nieuwersluis

De waterhardheid van het water in Nieuwersluis is 5.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nieuwersluis-3631

Vaak gekozen modellen

 • AquaCombi AquaCell
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • General electric GE-45HF
 • Kinetico Essential
 • Remon Waterontharders Neva XL

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwersluis reduceert je de dH waarde van 5.90 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nieuwersluis.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €75 voor magnetische ontharders tot ruim €1825 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €790, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1325 en €2100 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Nieuwersluis.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos snel monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €850
Waterontharder (elektrisch)Rond de €940
Tabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €135 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €180
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Nieuwersluis?
De hardheid van het leidingwater in Nieuwersluis is plus minus 5.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is circa 6.11 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwersluis.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie