Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Loenersloot

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Loenersloot resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten tref je nuttige info info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 5.90 dH in Loenersloot.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals aanslag op servies en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €350 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LoenerslootHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3634
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Loenersloot

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en/of glascorrosie? Flink wat huizenbezitters plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Stichtse Vecht werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Loenersloot hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Beste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Loenersloot?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Loenersloot. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Loenersloot zit met een waterhardheid van 5.90. Dit staat voor zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Loenersloot

De waterhardheid van het leidingwater in Loenersloot bedraagt ongeveer 5.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-loenersloot-3634

Vaak gekozen modellen

 • Aquarex IMP Pro 26
 • Judo Quicksoft-C
 • Halutec Domus DPS 300
 • Delta Duplex compact
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Loenersloot reduceer je de dH waarde van 5.90 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Loenersloot.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €730, zonder installeren. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1250 en €1800 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Loenersloot.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel installatiebedrijven, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €710
Waterontharder (elektrisch)C.a. €910
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudC.a. €145 per 12 maanden
MontagekostenV.a €250
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Loenersloot?
De hardheid in Loenersloot bedraagt 5.90 dH. De waarde in de provincie Utrecht komt uit op ongeveer 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Loenersloot.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie