Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudewater

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Oudewater resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal bekijk je waardevolle info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.50 dH in Oudewater.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als droge haren na een douchebeurt en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid OudewaterHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3421
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oudewater

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en wit uitslaande wanden en tegels? Meer en meer Nederlanders lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lagere energierekening. In de gemeente Oudewater zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oudewater hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oudewater?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oudewater. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oudewater heeft een geschatte waterhardheid van 7.50. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oudewater

De waterhardheid van het leidingwater in Oudewater is ongeveer 7.50 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oudewater-3421

Populaire merken en modellen

 • Delta Onega
 • Watergenius HWS 2500
 • Erie Maxima Eco26
 • Boshuis Duolux plus 150
 • North Star Okosoft 35

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oudewater voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oudewater.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot wel €1900 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen zijn zo’n €780, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1425 en €1925 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oudewater.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos monteurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €120
Mechanische waterontharderVanaf €680
Elektrische waterontharderV.a €1100
Tabletten€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €135 per beurt
InstallatieVanaf €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oudewater?
De waterhardheid in Oudewater is plus minus 7.50 dH. De waarde in de provincie Utrecht is ongeveer 6.11 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oudewater.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie