Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Loenen aan de Vecht

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Loenen aan de Vecht heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal lees je handige info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.90 dH in Loenen aan de Vecht.
 • Dit is de oorsprong van onder andere bittere thee koffie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Loenen aan de VechtWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3632
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Loenen aan de Vecht

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer Nederlanders nemen een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Stichtse Vecht zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Loenen aan de Vecht heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Loenen aan de Vecht?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Loenen aan de Vecht. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Loenen aan de Vecht heeft een geschatte waterhardheid van 5.90. Dit staat voor zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Loenen aan de Vecht

De waterhardheid van het drinkwater in Loenen aan de Vecht bedraagt circa 5.90 Duitse graden. Dit betekent dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-loenen-aan-de-vecht-3632

Veel gekozen merken

 • Aquarex IMP Pro 14
 • Atlantis AT210
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Loenen aan de Vecht verklein je de dH waarde van 5.90 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Loenen aan de Vecht.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €90 voor magnetische ontharders tot zo’n €1625 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €710, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1425 en €1775 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Loenen aan de Vecht.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Mechanische waterontharderCirca €890
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €970
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €130 per beurt
InstallatiekostenCirca €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Loenen aan de Vecht?
De waterhardheid in Loenen aan de Vecht schatten we op 5.90 dH. De waarde in de provincie Utrecht is gemiddeld 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Loenen aan de Vecht.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie