Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maarssen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Maarssen resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 5.90 dH in Maarssen.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als strepen op je ruiten en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid MaarssenWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3604
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Maarssen

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep woningeigenaren installeren een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Stichtse Vecht kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Maarssen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Maarssen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Maarssen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot fris kraanwater en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Maarssen kent een waterhardheid van 5.90. Dat betekent zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Maarssen

De waterhardheid van het water in Maarssen bedraagt ongeveer 5.90 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-maarssen-3604

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Amysoft E-200
 • Puricom Stratos UFW15
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Erie Maxima Eco11

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Maarssen reduceert je de dH waarde van 5.90 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Maarssen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €55 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1825 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1275 en €2125 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Maarssen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en direct installateurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Mechanische waterontharderCirca €710
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1090
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudC.a. €90 (jaarbasis)
MontageC.a. €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Maarssen?
De waterhardheid in Maarssen is om en nabij de 5.90 dH. De waarde in de provincie Utrecht is ongeveer 6.11 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Maarssen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie