Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kockengen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 5.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kockengen heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 5.90 dH in Kockengen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als geïrriteerde huid en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €225 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid KockengenHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3628
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kockengen

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen of wit uitslaande wanden en tegels? Een toenemende groep mensen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Stichtse Vecht zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Kockengen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kockengen?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kockengen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een meer efficiënte verwarming en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kockengen ontvangt een waterhardheid van 5.90. Dit houdt in zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kockengen

De waterhardheid van het drinkwater in Kockengen ligt op ong. 5.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kockengen-3628

Bekende modellen en merken

 • Apic Nessos
 • Delta Ontario duplex
 • AEG 18 L
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Watergenius Blue Line Advance

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kockengen minimaliseer je de dH waarde van 5.90 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in statistieken. Nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kockengen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €150 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1575 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €740 (zonder installatiewerk). Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2150 incl. installatie. In onderstaande schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Kockengen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en kosteloos modellen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €660
Elektrische waterontharderVanaf €1150
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €80 per jaar
InstallatieRond de €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Kockengen?
De waterhardheid in Kockengen is ongeveer 5.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk aan verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Kockengen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie