Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwegein

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Nieuwegein maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina verzamel je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Nieuwegein.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als veel schoonmaakwerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €280 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid NieuwegeinHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteNieuwegein
Postcode3435
Gem. Gasverbruik M3570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Nieuwegein

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep huishoudens kiezen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid na bad of douche en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Nieuwegein kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nieuwegein hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nieuwegein?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nieuwegein. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuwegein ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nieuwegein

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuwegein is 6.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwegein-3435

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Delta Onega duplex
 • Erie Maxima Eco32
 • Amysoft E-200
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Erie IQsoft Eco26

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuwegein reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €860.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nieuwegein.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2050 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €680, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1300 en €1975 inclusief inregelen. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nieuwegein.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk supersnel vakmannen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €135
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €730
Elektronische waterontharderBegint bij €1200
Zout€30 voor 50 kg
OnderhoudRond de €110 per 12 maanden
MontagekostenCirca €270
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Nieuwegein?
De hardheid van het leidingwater in Nieuwegein bedraagt 6.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht schatten we op 6.11 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwegein.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie