Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nigtevecht

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Nigtevecht heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.90 dH in Nigtevecht.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld huidirritaties en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid NigtevechtWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode1393
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nigtevecht

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en/of veel schoonmaakwerk? Meer en meer Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Stichtse Vecht vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Nigtevecht wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nigtevecht?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nigtevecht. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nigtevecht heeft een gemeten waterhardheid van 5.90. Samengevat: zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nigtevecht

De waterhardheid van het leidingwater in Nigtevecht ligt op ong. 5.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nigtevecht-1393

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Aquarex IMP Pro 18
 • SuperSoft SuperSoft
 • AEG 22 L
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nigtevecht minimaliseer je de dH waarde van 5.90 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nigtevecht.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1525 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1125 en €2000 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Nigtevecht.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en vandaag nog specialisten, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €840
Elektrische waterontharderCirca €970
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €130 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €250
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Nigtevecht?
De hardheid in Nigtevecht ligt op 5.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Utrecht schatten we op 6.11 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nigtevecht.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie