Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vreeland

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Vreeland leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je handige info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 5.90 dH in Vreeland.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld bittere thee koffie en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €250 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VreelandFunctioneringGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Vreeland

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, verminderde eczeem klachten en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Stichtse Vecht zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Vreeland hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Vreeland?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Vreeland. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vreeland kent een waterhardheid van 5.90. Samengevat: zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Vreeland

De waterhardheid van het water in Vreeland ligt op ong. 5.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-vreeland-3633

Veel gekozen merken

 • Aquarex IMP Pro 18
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Hydrotense Seduction 16
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Detandt-Simon Futura 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vreeland voer je de dH waarde terug van 5.90 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vreeland.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €125 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2175 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen lopen op vanaf €790, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €1975 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Vreeland.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel specialisten, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Mechanische waterontharderRond de €770
Elektronische waterontharderBegint bij €960
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €125 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Vreeland?
De hardheid van het water in Vreeland is circa 5.90 dH. De waarde in de provincie Utrecht ligt rond de 6.11 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vreeland.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie