Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Breukelen

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Breukelen leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten vind je praktische info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH in Breukelen.
 • Dit kan leiden tot problemen als kalkaanslag en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €305 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid BreukelenZo werkt een waterontharderInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3621
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Breukelen

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel Nederlanders installeren een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Stichtse Vecht werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Breukelen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Breukelen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Breukelen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Breukelen heeft een geschatte waterhardheid van 5.90. Dit houdt in zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Breukelen

De waterhardheid van het water in Breukelen is 5.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-breukelen-3621

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Apic Zetes
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • North Star 40ED
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Breukelen voer je de dH waarde terug van 5.90 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Breukelen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2050 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €2025 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Breukelen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderC.a. €800
Elektronische waterontharderVanaf €1170
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €145 (jaarbasis)
MontageC.a. €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Breukelen?
De hardheid van het leidingwater in Breukelen is doorgaans 5.90 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht komt uit op ongeveer 6.11 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Breukelen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie