Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oud Zuilen

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Oud Zuilen heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 5.90 dH in Oud Zuilen.
 • Dit kan leiden tot problemen als geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €330 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Oud ZuilenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3611
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Oud Zuilen

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of strepen op je ruiten? Veel woningeigenaren kiezen een professionele waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Stichtse Vecht opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oud Zuilen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oud Zuilen?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oud Zuilen. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oud Zuilen heeft een waterhardheid van 5.90. Samengevat: zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oud Zuilen

De waterhardheid van het drinkwater in Oud Zuilen bedraagt ongeveer 5.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oud-zuilen-3611

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Amysoft E-300
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Boshuis Twin
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oud Zuilen verlaag je de dH waarde van 5.90 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oud Zuilen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €90 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1700 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €760, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1225 en €1700 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de huidige kosten van een waterontharder in Oud Zuilen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en snel vakmannen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €85
Mechanische waterontharderC.a. €680
Elektronische waterontharderRond de €1020
Zout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €160 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €260
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oud Zuilen?
De hardheid van het leidingwater in Oud Zuilen ligt rond de 5.90 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht schatten we op 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. O.a. verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oud Zuilen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie