Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tienhoven

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Tienhoven zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal bekijk je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 5.90 dH in Tienhoven.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld geïrriteerde huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TienhovenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3612
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Tienhoven

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of onnodig poets- en boenwerk? Veel huizenbezitters kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Stichtse Vecht kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Tienhoven was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Beste ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tienhoven?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Tienhoven. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Tienhoven kent een waterhardheid van 5.90. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Tienhoven

De waterhardheid van het leidingwater in Tienhoven bedraagt ongeveer 5.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-tienhoven-3612

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Apic Melite
 • Calex Calex 11
 • BWC Omega Jubileum 400
 • AEG 22 L
 • Apic Heracles junior

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tienhoven reduceert je de dH waarde van 5.90 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Tienhoven.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2200 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €820, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €2000 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Tienhoven.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en gratis merken, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Mechanische waterontharderCirca €830
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1210
Reinigingszout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €125 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Tienhoven?
De hardheid van het water in Tienhoven ligt rond de 5.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd via geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tienhoven.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie