Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Woerden

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Woerden maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website vind je nuttige info info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 7.50 dH in Woerden.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €270 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WoerdenTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3444
Gem. Gasverbruik M31300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Woerden

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of onnodig veel schoonmaken? Veel Nederlanders kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, zachtere was en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Woerden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Woerden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Woerden?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Woerden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Woerden zit met een waterhardheid van 7.50. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Woerden

De waterhardheid van het leidingwater in Woerden ligt op ong. 7.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-woerden-3444

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Delta Ontario duplex
 • North Star Okosoft 35
 • Mooiwater Mini
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Lubron Easysoft 750 SXT2

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Woerden verklein je de dH waarde van 7.50 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Woerden.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2275 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €650, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2000 inclusief plaatsing. In het volgende schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Woerden.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €95
Mechanische waterontharderCirca €680
Waterontharder (elektronisch)V.a €1140
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €110 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €260
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Woerden?
De hardheid van het water in Woerden is om en nabij de 7.50 dH. De meting in de provincie Utrecht is ongeveer 6.11 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Woerden.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie