Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Montfoort

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Montfoort heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Montfoort.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals bittere thee koffie en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid MontfoortWerkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3417
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Montfoort

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel en hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de Hollanders en Belgen installeren een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Montfoort zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Montfoort was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Aanbieding ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Montfoort?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Montfoort. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot verminderde eczeem klachten en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Montfoort kent een waterhardheid van 7.50. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Montfoort

De waterhardheid van het water in Montfoort is ongeveer 7.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-montfoort-3417

Interessante installaties

 • Delta Mosela
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Watergenius Blue Line Evolution

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Montfoort minimaliseer je de dH waarde van 7.50 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Montfoort.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1425 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €780, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1525 en €1925 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Montfoort.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe supersnel specialisten, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Waterontharder (mechanisch)Rond de €820
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1090
Tabletten€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €80 per jaar
PlaatsingskostenCirca €270
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Montfoort?
De waterhardheid in Montfoort is ongeveer 7.50 dH. De meting in de provincie Utrecht schatten we op 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Montfoort.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie