Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwer Ter Aa

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Nieuwer Ter Aa heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je nuttige info info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 5.90 dH in Nieuwer Ter Aa.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere energierekening, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €205 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Nieuwer Ter AaZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3626
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Nieuwer Ter Aa

Heb je last van een onnodig hoge energierekening en bittere smakende thee? Meer en meer Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Stichtse Vecht vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Nieuwer Ter Aa gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwer Ter Aa?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nieuwer Ter Aa. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nieuwer Ter Aa heeft een waterhardheid van 5.90. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Nieuwer Ter Aa

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwer Ter Aa ligt op ong. 5.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwer-ter-aa-3626

Populaire merken en modellen

 • Apic Heracles
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Erie Softline Eco30
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwer Ter Aa voer je de dH waarde terug van 5.90 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nieuwer Ter Aa.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €140 voor magnetische ontharders tot ruim €1550 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1150 en €2000 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Nieuwer Ter Aa.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en snel merken, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €155
Mechanische waterontharderV.a €820
Elektrische waterontharderCirca €1070
Zouttabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudC.a. €90 per jaar
MontageRond de €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Nieuwer Ter Aa?
De waterhardheid in Nieuwer Ter Aa ligt op 5.90 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht ligt op 6.11 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuwer Ter Aa.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie