Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Brussel

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 17.09 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Brussel maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 17.09 dH in Brussel.
 • Dit kan leiden tot situaties als strepen op je ruiten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 per jaar.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Brussel

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen en/of veel schoonmaakwerk? Flink wat huishoudens kiezen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de provincie Brussel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Brussel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.
VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.
Bekijk installateurs in: Brussel, Schaarbeek, Etterbeek, Elsene, Sint-Gillis, Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette, Evere, Sint-Pieters-Woluwe, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Ukkel, Vorst, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Joost-Ten-Noode.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Brussel.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor advies.