Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ganshoren

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, vies water of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10,58 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Ganshoren heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier check je nuttige info info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 10,58 dH in Ganshoren.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld geïrriteerde huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per 12 maanden.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid GanshorenWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieBrussel
GemeenteGanshoren
Postcode1083
Gem. Gasverbruik M33.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4450 kWh
Gem. Waterhardheid10,58 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lager energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ganshoren

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen en kalkaanslag op douchekop? Meer en meer Vlamingen bestellen een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, betere smaak van water en lagere energiekosten. In de gemeente Ganshoren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Ganshoren hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ganshoren?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Ganshoren. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ganshoren heeft een gemeten waterhardheid van 10,58. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ganshoren

De waterhardheid van het water in Ganshoren is ongeveer 10,58 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10,58 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,13 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-ganshoren-1083

Veel gekozen merken

 • Amysoft C-100
 • Bayard Ecosoft 10
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Lubron Softstar SXT2

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ganshoren verlaag je de dH waarde van 10,58 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ganshoren.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €80 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1825 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €690, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1525 en €1825 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterverzachter in Ganshoren.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog installateurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Elektrische waterontharderV.a €1130
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €140 per jaar
MontageRond de €250
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Ganshoren?
De hardheid van het kraanwater in Ganshoren ligt rond de 10,58 dH. De waarde in de provincie Brussel is doorgaans 17,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ganshoren.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie