Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ukkel

Heb je last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10,58 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Ukkel resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten check je belangrijke informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10,58 dH in Ukkel.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals minder lekker water en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 op jaarbasis.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid UkkelHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieBrussel
GemeenteUkkel
Postcode1180
Gem. Gasverbruik M33.355 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4750 kWh
Gem. Waterhardheid10,58 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ukkel

Heb je last van geïrriteerde huid en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de woningeigenaren nemen een elektrische waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Ukkel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Ukkel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ukkel?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ukkel. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ukkel zit met een waterhardheid van 10,58. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Ukkel

De waterhardheid van het drinkwater in Ukkel bedraagt ongeveer 10,58 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10,58 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,13 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ukkel-1180

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Apic Melite
 • Bayard Tenera 28
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Halutec Domus DPS 300
 • Mooiwater Medium

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ukkel verlaag je de dH waarde van 10,58 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ukkel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €105 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1600 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €650 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €1775 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Ukkel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en zonder kosten installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Mechanische waterontharderCirca €650
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1000
Reinigingszout€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €145 per jaar
MontagekostenVanaf €200
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Ukkel?
De waterhardheid in Ukkel schatten we op 10,58 dH. Het gemiddelde in de provincie Brussel is circa 17,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere stookkosten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ukkel.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie