Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Gillis

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,71 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Gillis heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal lees je handige informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 19,71 dH in Sint-Gillis.
 • Dit kan leiden tot onder andere een irriterende huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €230 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Sint-GillisHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieBrussel
GemeenteSint-Gillis
Postcode1060
Gem. Gasverbruik M33.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4200 kWh
Gem. Waterhardheid19,71 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint-Gillis

Wil jij ook af van huidirritaties en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Belgen installeren een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Sint-Gillis vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sint-Gillis was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Ontkalker informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Gillis?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sint-Gillis. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sint-Gillis kent een waterhardheid van 19,71. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint-Gillis

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Gillis is 19,71 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,71 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 56,13 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-gillis-1060

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • 038waterontharder Separaat 14
 • Atag Descale 30
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • General electric GXOF18KE
 • Lubron Easysoft 1100 Classic

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Gillis voer je de dH waarde terug van 19,71 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Gillis.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €50 voor magnetische ontharders tot zo’n €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €740, excl. installatie. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1350 en €2000 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterverzachter in Sint-Gillis.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten monteurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1140
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €125 op jaarbasis
MontageBegint bij €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Sint-Gillis?
De hardheid van het kraanwater in Sint-Gillis is gemiddeld 19,71 dH. Het gemiddelde in de provincie Brussel is circa 17,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Gillis.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager energieverbruik, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie