Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schaarbeek

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,71 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Schaarbeek resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website bekijk je nuttige info info over de waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 19,71 dH in Schaarbeek.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als veel schoonmaken en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid SchaarbeekHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieBrussel
GemeenteSchaarbeek
Postcode1030
Gem. Gasverbruik M33.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4050 kWh
Gem. Waterhardheid19,71 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Schaarbeek

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groeiend aantal mensen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Schaarbeek opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Schaarbeek heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Waterverzachter informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Schaarbeek?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Schaarbeek. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Schaarbeek zit met een waterhardheid van 19,71. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Schaarbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Schaarbeek bedraagt ongeveer 19,71 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,71 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 56,13 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-schaarbeek-1030

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • 038waterontharder Compact 14
 • Atag Descale 10
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • General electric GE-26HI
 • Lubron Easysoft 450 SXT2

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schaarbeek verlaag je de dH waarde van 19,71 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €800.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Schaarbeek.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €50 voor magnetische ontharders tot meer dan €1575 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €660 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €2125 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Schaarbeek.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Mechanische waterontharderVanaf €780
Elektronische waterontharderRond de €1140
Zouttabletten€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €95 per jaar
PlaatsingRond de €170
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Schaarbeek?
De hardheid van het kraanwater in Schaarbeek is doorgaans 19,71 dH. De waarde in de provincie Brussel ligt op 17,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Schaarbeek.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie