Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Lambrechts-Woluwe

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 20,27 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Sint-Lambrechts-Woluwe zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier verzamel je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 20,27 dH in Sint-Lambrechts-Woluwe.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 per jaar.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Sint-Lambrechts-WoluweTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieBrussel
GemeenteSint-Lambrechts-Woluwe
Postcode1200
Gem. Gasverbruik M33.365 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4850 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Sint-Lambrechts-Woluwe

Heb je last van geïrriteerde huid en aanslag op servies? Veel huishoudens plaatsen een handige waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Sint-Lambrechts-Woluwe wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Lambrechts-Woluwe?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Lambrechts-Woluwe. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint-Lambrechts-Woluwe ontvangt een waterhardheid van 20,27. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Sint-Lambrechts-Woluwe

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Lambrechts-Woluwe is om en nabij de 20,27 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-lambrechts-woluwe-1200

Vaak gekozen modellen

 • Apic Zetes
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Ecowater ESM 42
 • Halutec Domus DPS 600
 • Mooiwater Grande

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Lambrechts-Woluwe verlaag je de dH waarde van 20,27 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €750 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie zit ergens tussen de €1600 en €1775 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €110
Waterontharder (mechanisch)C.a. €890
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1010
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractVanaf €145 per jaar
InstallatieV.a €190
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Sint-Lambrechts-Woluwe?
De waterhardheid in Sint-Lambrechts-Woluwe is gemiddeld 20,27 dH. De waarde in de provincie Brussel bedraagt 17,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie