Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Koekelberg

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,71 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Koekelberg zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten verzamel je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,71 dH in Koekelberg.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid KoekelbergTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieBrussel
GemeenteKoekelberg
Postcode1081
Gem. Gasverbruik M33.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4350 kWh
Gem. Waterhardheid19,71 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Koekelberg

Heb je in huis last van een irriterende huid of aanslag op servies? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een slimme waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Koekelberg vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Koekelberg heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Koekelberg?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Koekelberg. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Koekelberg heeft een geschatte waterhardheid van 19,71. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Koekelberg

De waterhardheid van het drinkwater in Koekelberg ligt op ong. 19,71 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,71 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 56,13 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-koekelberg-1081

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • AEG 22 L
 • Atlantis AT210
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Koekelberg minimaliseer je de dH waarde van 19,71 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Koekelberg.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €110 voor een magnetische ontharder tot wel €2325 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1175 en €2000 incl. installatie. In het overzicht hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Koekelberg.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Mechanische waterontharderRond de €790
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1060
Zout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €100 op jaarbasis
PlaatsingCirca €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Koekelberg?
De hardheid in Koekelberg schatten we op 19,71 dH. De tabelwaarde in de provincie Brussel is grofweg 17,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Koekelberg.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie