Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Joost-Ten-Noode

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,28 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Sint-Joost-Ten-Noode heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je bruikbare info aangaande waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 20,28 dH in Sint-Joost-Ten-Noode.
 • Dit kan zorgen voor onder andere geïrriteerde huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €340 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Sint-Joost-Ten-NoodeHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieBrussel
GemeenteSint-Joost-Ten-Noode
Postcode1210
Gem. Gasverbruik M33.370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4900 kWh
Gem. Waterhardheid20,28 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Joost-Ten-Noode

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters lossen dit op met een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Sint-Joost-Ten-Noode zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Sint-Joost-Ten-Noode hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sint-Joost-Ten-Noode?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Joost-Ten-Noode. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sint-Joost-Ten-Noode zit met een waterhardheid van 20,28. Definitie: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Sint-Joost-Ten-Noode

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Joost-Ten-Noode ligt op ong. 20,28 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 20,28 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,76 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-sint-joost-ten-noode-1210

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Apic Zetes junior
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Erie IQsoft Eco9
 • Halutec SensorSoft
 • MultiAqua WaterMaster EC-4

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Joost-Ten-Noode minimaliseer je de dH waarde van 20,28 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €800.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sint-Joost-Ten-Noode.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot wel €1875 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €780, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1725 inclusief inregelen. In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sint-Joost-Ten-Noode.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten modellen, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Mechanische waterontharderC.a. €800
Elektrische waterontharderRond de €900
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenV.a €115 p/jaar
PlaatsingVanaf €220
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Sint-Joost-Ten-Noode?
De hardheid van het water in Sint-Joost-Ten-Noode is ongeveer 20,28 dH. De referentiewaarde in de provincie Brussel is ongeveer 17,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een minder droge huid, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld middels geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Joost-Ten-Noode.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie