Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Jette

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10,58 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Jette maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10,58 dH in Jette.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere energierekening, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €290 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid JetteWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieBrussel
GemeenteJette
Postcode1090
Gem. Gasverbruik M33.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4500 kWh
Gem. Waterhardheid10,58 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Jette

Ben jij ook klaar met een erg droge huid of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel woningeigenaren plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Jette werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Jette wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Jette?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Jette. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Jette ontvangt een waterhardheid van 10,58. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Jette

De waterhardheid van het drinkwater in Jette bedraagt ongeveer 10,58 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10,58 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,13 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-jette-1090

Bekende modellen en merken

 • Amysoft C-200
 • Bayard Ecosoft 15
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Lubron Proline Classic

Technische uitleg werking waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Jette verlaag je de dH waarde van 10,58 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Jette.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en het vermogen. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1225 en €2200 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Jette.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en gratis vakmannen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Mechanische waterontharderV.a €810
Elektrische waterontharderBegint bij €1160
Tabletten€50 per 100 kg
OnderhoudscontractV.a €85 per beurt
MontageVanaf €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Jette?
De hardheid van het kraanwater in Jette is plus minus 10,58 dH. Het gemiddelde in de provincie Brussel is doorgaans 17,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Jette.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie