Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Etterbeek

Heb je in huis last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 20,27 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Etterbeek heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal verzamel je waardevolle informatie aangaande waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,27 dH in Etterbeek.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EtterbeekHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieBrussel
GemeenteEtterbeek
Postcode1040
Gem. Gasverbruik M33.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4100 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Etterbeek

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten of hoog shampoo/zeepverbruik? Veel huishoudens nemen een professionele waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Etterbeek werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Etterbeek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Etterbeek?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Etterbeek. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Etterbeek heeft een geschatte waterhardheid van 20,27. Dat betekent Heel hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Etterbeek

De waterhardheid van het water in Etterbeek is ongeveer 20,27 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-etterbeek-1040

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • 038waterontharder Compact 20
 • Atag Descale 15
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • General electric GE-45HF
 • Lubron Easysoft 750 Classic

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Etterbeek verklein je de dH waarde van 20,27 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Etterbeek.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1975 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontkalkers starten bij €820 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1100 en €2175 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Etterbeek.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en snel installateurs, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1080
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractVanaf €105 per jaar
PlaatsingV.a €190
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Etterbeek?
De hardheid van het water in Etterbeek is doorgaans 20,27 dH. De tabelwaarde in de provincie Brussel komt uit op ongeveer 17,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Etterbeek.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie