Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oudergem

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 20,27 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Oudergem maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,27 dH in Oudergem.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als geïrriteerde huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OudergemHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieBrussel
GemeenteOudergem
Postcode1160
Gem. Gasverbruik M33.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4650 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oudergem

Heb je in huis last van verstopte leidingen of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal Belgen bestellen een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Oudergem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Oudergem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Zuinigste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oudergem?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Oudergem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt smaakvol water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oudergem heeft een waterhardheid van 20,27. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oudergem

De waterhardheid van het water in Oudergem bedraagt circa 20,27 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-oudergem-1160

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft E-200
 • Bayard Tenera 18
 • Ecowater ESM 11
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Mooiwater Mini+

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oudergem reduceer je de dH waarde van 20,27 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oudergem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1800 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters starten bij €800, zonder installeren. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €2250 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Oudergem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel monteurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €790
Elektrische waterontharderCirca €1100
Onthardingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudVanaf €80 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Oudergem?
De hardheid in Oudergem is circa 20,27 dH. De meting in de provincie Brussel ligt rond de 17,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oudergem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie