Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Agatha-Berchem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,58 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Sint-Agatha-Berchem zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je bruikbare informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,58 dH in Sint-Agatha-Berchem.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als droog haar na het douchen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere energierekening, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €305 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint-Agatha-BerchemHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieBrussel
GemeenteSint-Agatha-Berchem
Postcode1082
Gem. Gasverbruik M33.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4400 kWh
Gem. Waterhardheid10,58 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sint-Agatha-Berchem

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en/of extra zeep en shampoo nodig? Meer en meer huizenbezitters lossen dit op met een handige waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Sint-Agatha-Berchem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Sint-Agatha-Berchem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sint-Agatha-Berchem?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Agatha-Berchem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sint-Agatha-Berchem heeft een geschatte waterhardheid van 10,58. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Sint-Agatha-Berchem

De waterhardheid van het water in Sint-Agatha-Berchem bedraagt ongeveer 10,58 dH. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10,58 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,13 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-agatha-berchem-1082

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • AEG 26 L
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Lubron Softstar Classic

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Agatha-Berchem verklein je de dH waarde van 10,58 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Agatha-Berchem.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1825 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €660, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €2200 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sint-Agatha-Berchem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en vandaag nog monteurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €830
Elektrische waterontharderVanaf €930
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €105 per 12 maanden
PlaatsingRond de €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Sint-Agatha-Berchem?
De hardheid in Sint-Agatha-Berchem ligt op 10,58 dH. Het gemiddelde in de provincie Brussel ligt op 17,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Agatha-Berchem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie