Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Watermaal-Bosvoorde

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,27 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Watermaal-Bosvoorde heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je bruikbare informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 20,27 dH in Watermaal-Bosvoorde.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals apparaten die slecht werken en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Watermaal-BosvoordeHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieBrussel
GemeenteWatermaal-Bosvoorde
Postcode1170
Gem. Gasverbruik M33.350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4700 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Watermaal-Bosvoorde

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen en kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Watermaal-Bosvoorde kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Watermaal-Bosvoorde heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Watermaal-Bosvoorde?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Watermaal-Bosvoorde. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Watermaal-Bosvoorde heeft een gemeten waterhardheid van 20,27. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Watermaal-Bosvoorde

De waterhardheid van het leidingwater in Watermaal-Bosvoorde bedraagt circa 20,27 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-watermaal-bosvoorde-1170

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Amysoft E-300
 • Bayard Tenera 22
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Mooiwater Compact

Hoe werkt de waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Delta) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Watermaal-Bosvoorde minimaliseer je de dH waarde van 20,27 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Watermaal-Bosvoorde.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1750 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Watermaal-Bosvoorde.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis installateurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €100
Mechanische waterontharderV.a €700
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1120
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €105 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €270
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Watermaal-Bosvoorde?
De hardheid in Watermaal-Bosvoorde ligt rond de 20,27 dH. Het gemiddelde in de provincie Brussel bedraagt 17,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Watermaal-Bosvoorde.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie