Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Jans-Molenbeek

Wil jij ook af van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,71 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Sint-Jans-Molenbeek heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal vind je nuttige info info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 19,71 dH in Sint-Jans-Molenbeek.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere veel schoonmaken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Jans-MolenbeekTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieBrussel
GemeenteSint-Jans-Molenbeek
Postcode1080
Gem. Gasverbruik M33.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4300 kWh
Gem. Waterhardheid19,71 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint-Jans-Molenbeek

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat mensen bestellen een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en lagere stookkosten. In de gemeente Sint-Jans-Molenbeek werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Sint-Jans-Molenbeek heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goedkoopste ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Jans-Molenbeek?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Jans-Molenbeek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint-Jans-Molenbeek heeft een gemeten waterhardheid van 19,71. Concreet: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sint-Jans-Molenbeek

De waterhardheid van het water in Sint-Jans-Molenbeek is ongeveer 19,71 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,71 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 56,13 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-jans-molenbeek-1080

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • AEG 18 L
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Lubron Easysoft 1700 Classic

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sint-Jans-Molenbeek reduceert je de dH waarde van 19,71 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sint-Jans-Molenbeek.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot ruim €2325 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders zijn zo’n €760, excl. installatie. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €2075 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Jans-Molenbeek.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €135
Mechanische waterontharderBegint bij €660
Elektrische waterontharderRond de €1130
Onthardingstabletten€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €160 per jaar
MontageBegint bij €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Sint-Jans-Molenbeek?
De hardheid van het leidingwater in Sint-Jans-Molenbeek is ongeveer 19,71 dH. Het gemiddelde in de provincie Brussel schatten we op 17,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sint-Jans-Molenbeek.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie