Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Evere

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 20,27 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Evere zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je handige informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,27 dH in Evere.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €210 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid EvereTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieBrussel
GemeenteEvere
Postcode1140
Gem. Gasverbruik M33.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4550 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Evere

Wil jij ook af van een erg droge huid of glascorrosie? Veel woningeigenaren bestellen een handige waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Evere zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Evere hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Evere?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Evere. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Evere heeft een waterhardheid van 20,27. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Evere

De waterhardheid van het water in Evere is 20,27 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-evere-1140

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft C-300
 • Bayard Minima
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Lubron Proline SXT2

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Evere voer je de dH waarde terug van 20,27 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Evere.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2100 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €790 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1725 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Evere.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen snel vakmannen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Waterontharder (mechanisch)V.a €710
Elektrische waterontharderRond de €1150
Regeneratiezout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €140 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €260
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Evere?
De hardheid in Evere is grofweg 20,27 dH. De tabelwaarde in de provincie Brussel is om en nabij de 17,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Evere.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager energieverbruik, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie